Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μία μεγάλη δόση υπερβολής στα γραφόμενα των συγκεκριμένων μηνυμάτων:
Nulli, να σου πώ την αλήθεια, το πρόβλημα που βλέπω εγώ, δεν είναι στο αν θέλεις να "πας" με χαμόγελο στα χείλη. Το αν θα πάρεις μαζί σου και άλλους, εκεί το βλέπω το πρόβλημα. Και φυσικά δεν μιλώ για συνεπιβάτες, διότι στο τέλος της γραφής είναι δική τους επιλογή.
Αλλά για τον/την/τους "απέναντι" έχω πρόβλημα. Οταν βγαίνουμε σε ένα δρόμο που είναι προς κοινή χρήση έχουμε υποχρέωση να τηρούμε τους κανόνες όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια των άλλων που μοιράζονται τους δρόμους αυτούς. Τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά διότι μπορεί είπαμε εσένα να μην σε πειράζει να πας αλλά μπορεί να ..πειράζει τον απέναντι να σε «πάει».
Οπως είπα στην αρχή, αναγνωρίζω ότι όλα όσα γράφηκαν δεν ανταποκρίνονται πιθανόν με ακρίβεια στην πραγματικότητα. Αλλά, έχω την εντύπωση ότι μπορεί να συνεισφέρουν αυτό το κατι τις για τη δημιουργία αυτού του "μύθου της μαγκιάς". Που είναι παραπάνω από ΟΚ, κατ'εμέ, να την έχει κάποιος/α με την προϋπόθεση όμως να μη βάζει σε κίνδυνο ούτε να απειλεί τη σωματική ή/και ψυχική υγεία των συνανθρώπων του.
-------------------- "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results"
|