Eva-Redi
zizani with a twist

Reged: Wed
Loc: Adelaide, South Australia
|
Re: Bike Riding across Aus
Fri Feb 23 2007 09:16 AM
|
|
|
Ths Australias h mazikh xwra (land mass) metriete kapou sta 7.7 million km - kai einai the exto (6th) pio megalutero kratos ths gus, meta apo Rousia, Kanada, Khna, US kai Brazilia. Einai kai to pio epipedos (meta apo thn Antarktikh). Einai to pio 3ero hpeiros pou uparxei, as kai exei pollu akraious klimata apo mia akri sthn allh - kai apisteuth plhrh topografia.
Na katalabete: blepeis dasous gemato foinikia/platania kai anixtes/epipedes 8ees pros to Boreio (rainforests pou periswtera briskounte pros sta shnora tis New South Wales me to Queensland, kai panw) >>uparxoun xwrafia xionia kata to Notioanatulikh >> erhmos endelos sth mesh/sto kentro tis Australias (pou legete 'Outback'), na'xei duo logon xwmata h gus (periswtera kata-kokino kai to kitrino), kai me a3afna kataraktes kai mikro-dasakia pou kai pou >> gonimous tragano-xwres sthn Anatolikh, Notio kai Notiodutikh >> kai diafores 8alasses kai omorfes paralies gurw-gurw sthn akth (eki mas perimenoun ta skilopsara kai karxaries). H akth tis Australia's metriete sta 36,745 km >> kai lene an htan dunaton na odigouses (xwreis na uparxei anagki na stamatages) thn oloklirh akth sta 60km (as poume) 8e ekane peripou 24 'meres na katafereis to ta3idh auto (to kulko dld).
Kai etsi - an pigenes gia diadromh me mixanakh sthn Australia kapote - 8a 'blepes polla kai diafora meroi na allazoun a3afna. Egw prosopika - m'aresei pros to NSW kai Queensland, dld na xwrtasei to mati sou apo dasous, potamia, kataraktes kai ena soro logon zwa (Aussie style) - ti na kaneis ta 3eradia kai tis lizes, kai ta krokodilia, barimara ginounte (kai ante na ta klwtsas):D San mikrh - eixa kanei to dromo me mixanakh gurw thn akth tou Queensland - apo Coolangatta mexri Brisbane kai pisw sto Gold Coast (mia omada trello-paida totenes).
Edw oi teleutaia genea - pollu axsolia akoma me ta Harleys kai ta Kawasaki's - omos h neolaia mania me Kawasaki san (ZX10R/ZX6R), Ducati (999), Suzuki (GSX), Yamaha (R1/R2/R6), ktlp > apo oti ma8enw ap' tous mikrous.
Cairns, Queensland - Motocycle Tours >> http://www.bikingaustralia.com/photo_gallery.htm
The Outback: Uluru (aka Ayers Rock)
> Great Ocean Road, Lorne
> 12 Apostles - along Great Ocean Road - Victoria
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...
|
|