Αγαπητή Eva-Redi, μα και εγώ από τη μεριά μου ούτε κακιά ούτε ανόητη σε αποκάλεσα.Ούτε και έχω την απαίτηση να σε κάνω να προσεγγίσεις διαφορετικά αυτά τα ζητήματα.Απλά εξέφρασα την ενόχλησή μου για το ότι έκρινες μια προσπάθεια χωρίς να την γνωρίσεις και να ρίξεις μια ματιά στους ανθρώπους που την εκφράζουν.Χωρίς σκεπτικισμό και κριτική είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρή προσέγγιση σε αυτά τα θέματα.Αρκεί να υπάρχει γόνιμος προβληματισμός με επιχειρήματα, αλλιώς περνάμε σε φαίνομενα ιεράς εξέτασης (που σαφώς και δε συμβαδίζουν με το αμιγώς ελληνικό avatar σου! ) Η μεταφυσική του σήμερα είναι όντως η φυσική του άυριο... Τη μεταφυσική εμείς δεν την προσεγγίζουμε ως κάτι το εξωσυμπαντικό και απρόσιτο.Το παράξενο και το άγνωστο είναι εδώ γύρω μας και ο άνθρωπος προσπαθεί να το κατανοήσει εδώ και χιλιετίες άλλες φορές με επιτυχία άλλες φορές ανεπιτυχώς.Ρίξε μια ματιά στη θεωρία του χάους, στη κβαντομηχανική, τις θεωρίες του ακαδημαϊκου βιολόγου Rupert Sheldrake...Θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Η ελληνική έκδοση του site δεν ασχολείται μόνο με τη μεταφυσική... Οι συνεντεύξεις με τους Έλληνες βουλευτές αφορούν ένα project μας σχετικά με τις διαφορές της αρχαίας αθηναϊκης δημοκρατίας και του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού. Στην κοινότητά μας επίσης ανήκει το www.explorers.gr όπου και πραγματοποιούμε εναλλακτικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και το www.metafysiko.gr/fantasygate όπου και αφορά λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας και της παράξενης τέχνης.Μπορείς να πιστεύεις ότι θες φίλη μου αλλά γνώρισε πρώτα αυτό που κρίνεις και ύστερα κρίνε!
Σε χαιρετώ!
Edited by metafysiko (Thu May 10 2007 02:23 AM)
|