Το μυαλό μου βασανίζουν οι απέραντες εικόνες
που δεν έζησα ποτέ και θα ήθελα να ζήσω
σε μια θάλασσα νεκρή το παρελθόν μου να πετάξω
να σκορπίσει σαν την άμμο και εκεί πάνω να πατήσω
Ουτοπίες και αυταπάτες τώρα πια με γαληνεύουν
μα γαλήνη οριακή και ψεύτικη αυτά προσφέρουν
ερωτευμένος με το άδειο θα χορέψω με τα κύματα
ονειρόκοσμοι τρελοί μια μικρή πνοή ευτυχίας
θα μου φέρουν
Το μαγικό κουτί - Αντίπερα όχθη
Μες στις ψυχής μου τις αβύσσου το κενό
ψάχνω βαθιά μια διέξοδο να βρω
μέσα μου υπάρχει ένα ερωτηματικό
γιατί άραγε να υπάρχω γιατί άραγε να ζω;
Σ' ένα λιμάνι μίσους και διαφθοράς
είμαι σαν πλοίο που χτυπάει ο βοριάς
μα έχω στ' αμπάρια μου ένα μαγικό κουτί
που θα με βγάλει απ' τη μίζερη μου ζωή
Δημιουργήθηκε παλιά
παλιά σε χρόνια επικά
σε πολιτείες με νεράιδες και με δράκους
Στη χώρα κάποιου βασιλιά
μάγοι με μαγικά ραβδιά
με μάγια ευτυχίας το γέμισαν
Μα δεν υπάρχουνε στ' αλήθεια όλ' αυτά
υπάρχουνε σε παραμύθια για παιδιά
είν' όλα πλάνες που θολώνουν το μυαλό
κράτα το χέρι μου και εγώ θα σ' αγαπώ
Μα δεν υπάρχουνε στ' αλήθεια όλ' αυτά
υπάρχουνε σε παραμύθια για παιδιά
κανένα δεν υπάρχει μαγικό κουτί
δε θα με βγάλει απ' τι μίζερή μου ζωή
(Στίχοι: Βουρλοβίτης Ηλίας)
Το συγκρότημα που αρχικά βαπτίστηκε 'Πυρ το εξώτερον' αποτελούνταν από τους Βορρίση Διονύση κιθάρα και φωνητικά, Βουρλοβίτη Ηλία στα πλήκτρα και Καραγιώργο Δημήτρη στα τύμπανα. Λίγο καιρό αργότερα σε μαθητική συναυλία του ωδείου τους γνωρίζουν τον Πλατανιά Κώστα και του προτείνουν να συμμετάσχει στο 'νεογέννητο' συγκρότημα σαν δεύτερη κιθάρα και φωνητικά. Την πεντάδα ήρθε να συμπληρώσει ο Διαμαντής Μάκης στο μπάσο. Το συγκρότημα τότε μετονομάζεται σε 'Αντίπερα Όχθη' και αποκτά δύο νέα μέλη το Γαληρόπουλο Χρήστο στα κρουστά και την Ταμάμη Κέρεν φωνητικά. Κάνουν την πρώτη τους συναυλία στο δημοτικό θέατρο της Λαμίας και συνεχίζουν ανοίγοντας τη σκηνή για τους Πυξ Λαξ στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας τον Ιανουάριο του 2002 και με διάφορες άλλες συναυλίες.. εκδηλώσεις του Τ.Ε.Ι., του δήμου και σε clubs.
Το 2003 ο Διονύσης, ο Χρήστος και η Κέρεν αναγκάζονται να φύγουν από το συγκρότημα καθώς τελειόφοιτοι λυκείου φεύγουν για τις σχολές τους και για το στρατό. Η τετράδα συνεχίζει... βγάζουν demo και παίζουν σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα, όπου και φοιτούν, όπως το Blue cafe, η Αρχιτεκτονική και το Όνομα του ρόδου με τη συμμετοχή της Χριστοδούλου Αργυρώς στα φωνητικά. Το καλοκαίρι του 2005 η Αντίπερα όχθη πραγματοποίησε κάποιες εμφανίσεις (σεζόν) στην ISABELLA Καμένων Βούρλων, στο COCATLAN Nuevo Αγίου Κωνσταντίνου και στο PUERTO RICO Ραχών στη Φθιώτιδα. Η Αργυρώ αναγκάζετε να φύγει προσωρινά από το συγκρότημα για να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αμερική. Την κενή θέση ήρθε να καλύψει η Δριγκοπούλου Ιωάννα, η οποία είναι και η σημερινή τραγουδίστρια του γκρουπ.
Η συλλογή Pure Rock II κυκλοφορεί από την Atlantis Records και η Αντίπερα όχθη συμμετέχει σε αυτή, με το κομμάτι "ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ", σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis.
>>
Pure Rock II collection by Atlantis Records (Antipera Oxthi participates, with the track "PERHAPS TOMORROW", in collaboration with Atlantis radio station).
Xairetismous Makh! Sou euxoumai esena kai ola ta upolipa paidia tou Antipera Ox8h tis kaluteres epitixies me to upomeno/neo sas disko - pou einai na kuklofwrisei suntoma - gematw fantastika lyrika (ap' oti exw katalabei)!! As mhnei totenes mystiko to titlo gia ligo kairo akoma (peftei douleia kai endiaferwn sunergasies).
"Supporting Greek Musicians" (around the globe) - - - swsta, opos mas to anafere kai h Miss Marie (apo to New York), pro ligo kairo. Ap' ola kai diafora stil musikis, monadika talenta, 3exwra uxous, lyrika gemato pa8os, kai korufews h sugxronizwsei (meta3h melodia, fwnes kai organa).
-------------------- Βρήκες ακατάλληλη στιγμή να με ανταμώσεις. Eγώ δεν έχω τίποτα, πάλι σου το θυμίζω. Mια καρδια μου έμεινε ♥ παρ’την, σου την χαρίζω. Δεν έχω όνειρο, ούτε φτερά για να πετάξω ...