Quote:
Εργοτέλης-ΑΡΗΣ 0-1
Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο σημείωσε η ομάδα του Άρη για το πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο θετικό αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής και το 1-1 με τον Ολυμπιακό, καταφέρνοντας με τέρμα του Ρονάλντο στο 60' να αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ίβιτς στο 64' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΚΛΕΙΔΙ: Το τέρμα που σημείωσε στο 60ό λεπτό ο Ρονάλντο ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Μπορεί λίγο αργότερα ο Άρης να έμεινε με δέκα παίκτες, ο Εργοτέλης, πάντως, δεν μπόρεσε να το εκμεταλευτεί αυτό ώστε να φτάσει στην ισοφάριση.
ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ: Σε γενικές γραμμές ο αγώνας δεν ήταν και τόσο καλός καθώς οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες δεν ήταν πάρα πολλές. Αντιθέτως, ήταν ελάχιστες και σπάνια ανησύχησαν οι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες ή για να ακριβολογούμε, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Ο Εργοτέλης δεν πίστεψε εν τέλει στην ανατροπή ή ακόμα και την ισοφάριση και μοιραία έχασε.
ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ: Το καλό παιχνίδι του Άρη στο ματς ενάντια στον Ολυμπιακό, δεν επαναλήφθηκε στο Παγκρήτιο αν και μετά το 64', όταν αποβλήθηκε ο Ίβιτς, ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να γυρίζει την ομάδα του πίσω και να διαφυλάξει το σκορ.
HIGHLIGHTS: Στα πρώτα επτά λεπτά έγιναν δύο σουτ χωρίς να ανησυχήσουν τους δύο τερματοφύλακες ενώ στο 40' έγινε μια κάποια ευκαιρία όταν ο Χατζί έδωσε στον Παπαδόπουλο. Ο Χαλκιάς, πάντως, κατάφερε να μπλοκάρει. Αναφορικά με το πρώτο ημίχρονο, αυτό έληξε με γκολ του Μπούντιμιρ, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από εκεί και πέρα, στο 50' μετά από λάθος του Μιλάντιν, ο Ίβιτς έχασε σημαντική ευκαιρία αλλά στο 60' ο Ρονάλντο ήταν πιο εύστοχος. Μετά από κόρνερ του Αουρέλιο, ο σκόρε βρισκόταν σε καλή θέση και κατάφερε με προβολή να ανοίξει και παράλληλα να κλείσει το σκορ. Εν συνεχεία, ακολούθησαν δύο αποβολές, μία του Ίβιτς και άλλη μία του Καραγεωργίου και ο αγώνας έληξε με νικητές τους Θεσσαλονικείς.
ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ RΕPLΑY: Η φάση του γκολ του Μπούντιμιρ είναι αμφισβητούμενη. Το τέρμα ακυρώθηκε όπως προαναφέρθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ… : Δεν είναι άλλος από τον σκόρερ Ρονάλντο. Ο παίκτης του Άρη δεν σημείωσε μόνο το γκολ αλλά έκανε πάρα πολλά άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου και του καλύτερου παίκτη.
… ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Ο Βλάνταν Ίβιτς γνώριζε πως έχει μία κίτρινη κάρτα αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δεχτεί άλλη μία και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ευτυχώς για τον ίδιο και τον Άρη, δεν στοίχισε...
STATS CORNER: Ο Άρης είναι αήττητος καθώς μετά τις τρεις ισοπαλίες με Πανιώνιο, Απόλλωνα και Ολυμπιακό, κέρδισε τον Εργοτέλη ενώ από τη μεριά τους οι Κρητικοί έχασαν για τρίτη συνεχή αγωνιστική και για δεύτερη συνεχή εντός έδρας.
ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Εργοτέλης: Πόσα 6, Κορδονούρης 6, Μιλάντιν 6 (67' Νατσέφσκι 6), Χίμπλινγκερ 6 (46' Κεφαλούκος 6), Τζούνιορ 6, Θεοδωρίδης 6, Χατζί 6, Μπούντιμιρ 6, Φραγκουλάκης 6 (57' Τάσιτς 6), Γραμμόζης 6, Ανυφαντάκης 6
Άρης: Χαλκιάς 7, Νέτο 6 (46' Βανγκέλι 6), Αουρέλιο 7, Παπαδόπουλος 6, Ρονάλντο 8, Νεμπεγλέρας 6, Γκαρσία 6, Σανσόν 6 (68' Κουλουχέρης 6), Χαβίτο 6, Ίβιτς 5, Κόκε 6 (90' Πρίττας -)
ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
ΣΚΟΡ: 0-1 ΓΚΟΛ: Ρονάλντο 60 ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γραμμόζης, Τζούνιορ, Κορδονούρης ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ίβιτς (2η κίτρινη)
Μπάγεβιτς: Πιστέψαμε στη νίκη
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πέτυχε ο Άρης. Όπως μάλιστα επεσήμανε ο προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς, το τρίποντο δεν ήρθε τυχαία, αλλά επειδή η ομάδα του το ήθελε πάρα πολύ. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Καραγεωργίου, τόνισε ότι παρά το κακό ξεκίνημα έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών.
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αμυντικά αν και δεν είχαμε αυτόν τον σκοπό. Δεν θα έλεγα ότι απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μέρος ξεκινήσαμε με σκοπό να κυνηγήσουμε το γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και το πετύχαμε. Η αποβολή του Ιβιτς μας ανάγκασε να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδιά μας. Δεν κερδίσαμε από τύχη, αλλά γιατί το πιστέψαμε και το δείξαμε. Ιδιαίτερα στο τέλος, μας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Οσον αφορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική, ξέρετε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι».
Νίκος Καραγεωργίου: «Δείξαμε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθήσαμε να πετύχουμε το γκολ, αλλά δεν το καταφέραμε. Θα μου πείτε, τα γκολ και οι βαθμοί έχουν σημασία και δεν θα διαφωνήσω. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, έχω εμπιστοσύνη όμως στην ομάδα και στους παίκτες μου. Όσον αφορά στην αποβολή μου, για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ κατάλαβα τον λόγο. Κάποια στιγμή μού είπε ο τέταρτος διαιτητής να αποχωρήσω από τον πάγκο και πραγματικά δεν ξέρω γιατί».
http://www.sportime.gr/xst/football_inside...rticle_id=61567
--------------------
|