jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Sardanapalos
member
**

Reged: Tue
Loc: Βασίλειον της Ελλάδος
Re: Nτροπής πράγματα
      Fri Feb 08 2008 01:31 PM

Quote:

anarwtieme .....
an enas -mia (1) koinwnikos leitourgos sthn ellada eixe thn evesthisia na mynhsei ta ORGANA ths dhmosias takshs .
an estw eixe to sthenos na provei se kapoia diamartiria?

Τι λές ρε Γιώργο, μήπως νομίζεις πως είσαι στη Γερμανία; Για ποιά ευαισθησία και για πιά υπευθυνότητα μιλάς;
Δυστυχώς έχουμε πάρει τέτοια φόρα με την όπισθεν σαν άτομα και σαν κοινωνία που τα ρουλεμάν έχουν γίνει αυγολέμονο και ούτε πρώτη δεν μπορούμε πιά να βάλουμε.

Πρό ημερών που γύριζα στην Ελλάδα, κάθονταν απο πίσω μου μια παρέα 35ρηδων, στελέχη επιχειρήσεως απ' ότι κατάλαβα, που προφανώς τους είχε στείλει διακοπές η εταιρία. Κάποια στιγμή λοιπόν μέσα στον ύπνο μου άκουσα φωνές και αλαλαγμούς θριάμβου, νόμισα μέσα στη σκοτοδίνη μου πως πήραμε την Πόλη ή το παγκόσμιο κύπελλο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ο ένας λοιπόν εκ των τροπαιοφόρων διηγούνταν στους άλλους ένα περιστατικό που συνέβη σε κάποια πόλη μιζέριας και δυστυχίας, περίπου κάπως έτσι:

-"...ρε μακάκα που να σου λέω, παραγγείλαμε κάτι καβουρομάνες τόοοοοοσες και κάτι καλαμάρια τόοοοοοοσα και κάτι γαρίδες και κάτι μπύρες ρε μακάκα και δώστου μπύρες μακάκα και μπήχτου κάτι ψητά ρε μακάκα και πληρώσαμε καμμιά 20αριά ευρώ ρε μακάκα. Και είτανε ρε δικέ μου κάτι κοριτσάκια στο παγκάκι και μας κοιτάγανε και τους είχανε πεταχτεί τα μάτια έξω ρε μακάκα..........."

Αυτό το μορφωμένο στέλεχος επιχειρήσεως ίσως νόμιζε πως τα μάτια των κοριτσιών είχαν πεταχτεί έξω απο τον απέραντο θαυμασμό που ένοιωσαν για τις γαστρονομικές προτιμήσεις και ορέξεις του. Ο Θεός και η υπνηλία μου στην οποία συνέβαλλε τα μέγιστα και το χτύπημα υπνοσεντόν, με κράτησαν για να μη σηκωθώ και του πω....

-"Μα ΡΕ ΜaΛΑΚΑ άντρα, δεν σου πέρασε καθόλου απο μυαλό πως τα κοριτσάκια σε κοίταζαν με πεταγμένα τα μάτια, όχι απο θαυμασμό αλλά απο πείνα; Οτι απο μέσα τους μπορεί να έκλαιγαν για την σπατάλη και την ανοησία που αντίκρυζαν τα μάτια τους ενώ τ' αδελφάκια τους πέθαιναν απο την ασιτία;"

Ξέρεις το αρχαίο ρητό που λέει..."Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρείς εναν φωτοδότη απο κάτω...";
Ε, επιφυλάσσομαι να το αναλύσω σε κάποια άλλη ευκαιρία, γιατί είδα κι άλλα φριχτά!

--------------------

Post Extras Print Post   Remind Me!     Notify Moderator

Entire topic
Subject Posted by Posted on
* Nτροπής πράγματα Dr. Jung Fri Feb 08 2008 07:42 AM
. * * Re: Nτροπής πράγματα GIORGOS_Athens_Hellas   Fri Feb 08 2008 02:06 PM
. * * Re: Nτροπής πράγματα SVATS   Fri Feb 08 2008 01:14 PM
. * * Re: Nτροπής πράγματα Sardanapalos   Fri Feb 08 2008 09:29 AM
. * * Re: Nτροπής πράγματα I4G   Fri Feb 08 2008 09:52 AM
. * * Re: Nτροπής πράγματα Sardanapalos   Fri Feb 08 2008 01:31 PM
. * * Re: Nτροπής πράγματα I4G   Fri Feb 08 2008 01:46 PM

Extra information
0 registered and 8 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1147

Rate this thread

Jump to

Contact Us Yasou.com

*