Γυρίζοντας χθές το βράδυ σπίτι, βρήκα ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή που έλεγε...."Επικοινωνήστε με την Τροχαία, Τάδε υπαστυνόμος" χωρίς φυσικά το ζώον να αφήσει αριθμό τηλεφώνου και αν δεν είχα αναγνώριση θα έπρεπε να χρεωθώ 1 και κάτι για να βρώ το νούμερο της τροχαίας απο τον ΟΤΕ.
Εν πάση περιπτώσει πήρα και ρώτησα τι συμβαίνει. Κάποιον άλλον έψαχναν που ίσως εδω και 100 χρόνια είχε τον αριθμό που έχω εγω τώρα.
Καλά -του λέω- γιατί δεν βάζεις το όνομα στην αναζήτηση του ΟΤΕ-White Pages να βρείς και διεύθυνση και τηλέφωνο και τα κέρατα του δεσπότη.
Και τι μου απάντησε ο άνθρωπος.....
"Μας απαγορεύουν χρήση του Internet -δεν έχουμε καν σύνδεση- και δουλεύουμε με τηλεφωνικούς καταλόγους του 2003"
-"Τι λές ρε φίλε" του λέω "και πως βρίσκετε αριθμούς πινακίδων, πως κάνετε διασταύρωση στοιχείων και τόσα άλλα;"
Ψιλοπιάσαμε την κουβέντα και το αποτέλεσμα ήταν να μου ζητήσει να βάλω εγώ το όνομα που ζητούσε στην αναζήτηση και να του δώσω την διεύθυνση κατοικίας και το τηλέφωνο που έψαχνε!!!
Η Τροχαία!!! Τώρα καταλαβαίνω γιατί ακόμα δεν έχουν εντοπίσει αυτόν που χτύπησε τον φίλο μου με το μηχανάκι. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πηδιέται πατόκορφα κάθε ελληνική κρατική υπηρεσία που βγάζει το λάδι του κάθε ανθρωπάκου για ενα κολόχαρτο. Τώρα καταλαβαίνω που στο διάολο πάνε οι επιδοτήσεις της ΕΕ για εκσυγχρονισμό και μηχανογράφηση.
Στην τσέπη του κάθε αλήτη που να πέσει κεραυνός και να τον κάνει κάρβουνο!!
Αμάν πιά, καταντάει κουραστικό και ψυχοφθόρο!
Υ.Γ. Πρό ημερών που ήμουν σε κάποια Ασιατική χώρα, πήγα για επέκταση βίζας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ω του θαύματος μόλις πέρασε το διαβατηριό μου απο το scaner είδα να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή τους μεγαλοπρεπέστατη η φωτογραφία που μου είχαν τραβήξει στο αεροδρόμιο 10 μέρες πρίν, μαζί με όλο μου το ιστορικό.
Να πω ότι οι ταυτότητες των πολιτών είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας και έχουν μαγνητική ταινία; Νόμιζα πως μόνο στην Αμερική υπήρχε τέτοια οργάνωση.
Φαίνεται ότι σ' αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι, Οι Φωτοδότες και οι Αλλοι!
--------------------
|