Dr. Jung
Παραψυχολόγος, πνευματιστής, οστρακοσκόπος, πελματομάντης

Reged: Fri
Loc: Laboratorium
|
Re: απεργίες στην Ελλάδα
Sun Mar 23 2008 07:54 AM
|
|
|
Αυτά που διαβάζεις αγαπητέ παππού, τα διαβάζεις εντελώς απονήρευτος. Βέβαια αυτό είναι καλό γιατί δείχνεις ότι είσαι αγνός άνθρωπος, δεν έχεις γίνει ποτέ λύκος σαν εμάς παρότι έτυχε να είδες τόσο αίμα και τόσα πτώματα.
Οι δημοσιογράφοι είναι οι μόνοι που ικανοποιήθηκαν. Για τον μοναδικό λόγο ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους ως όπλο εναντίον όλων των άλλων εργαζομένων. Από αυτούς προήλθαν γνωστές εκφράσεις που κυκλοφορούν όπως η.... "ελίτ" των εργαζομένων. Γράφουν δηλαδή ότι είναι ελιτ ένας εργαζόμενος επειδή παίρνει το... αστρονομικό ποσό των 1600 ευρώ το μήνα, ενώ την ίδια στιγμή τα αφεντικά τους βγάζουν 50.000 την ημέρα.
Βεβαίως και οι ίδιοι πληρώνουν την οργή των διαδηλωτών στην πρώτη ευκαιρία. Δηλαδή στις διαδηλώσεις κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Όλος ο κόσμος να τους δείρει θέλει, είναι ένα παρακράτος από μόνοι τους. Από εκεί προήλθε και η γνωστή φράση "ΑΛΗΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"
Για να τα πάρουμε τα πράγματα ως έχουν:
- Θα δουλέψω 5 χρόνια παραπάνω, σε μία δουλειά που έτσι κι αλλιώς είναι ζήτημα να φτάσω τα 50.
Ο οικοδόμος πρέπει να είναι μέχρι τα 65 του στη σκαλωσιά, ενώ ο καλοπερασάκιας βγαίνει στη σύνταξη από τα 45.
- Το επικουρικό μου μειώνεται δραματικά. Εγώ όμως το πληρωνα τόσα χρόνια.
- Από τότε που έπιασα δουλειά πρώτη φορά, κάθε χρόνο σκέφτονται τρόπους για να μου κλέβουν λεφτά και να μου στερούνε βασικά εργασιακά δικαιώματα, κεκτημένα από την εποχή της γαλλικής επανάστασης.
- Έχουν αναγκάσει ΟΛΕΣ τις γυναίκες μας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να δουλεύουν. Αυτό στην εποχή σου ήταν τουλάχιστον ντροπή.
- Παρότι δουλεύουν και οι γυναίκες μας με αποτέλεσμα να τρώμε σκατά κάθε μέρα και τα παιδιά μας να γίνονται τσογλάνια με ψυχολογικά προβλήματα, τελικά ο ισολογισμός βγαίνει αρνητικός! Είναι αυτό που σε εξοργίζει περισσότερο...
- Την ίδια στιγμή στη Βουλή κάνουν συζητήσεις για το αν θα πάρουν 2η ή 3η σύνταξη στα 4 ή στα 8 χρόνια οι ίδιοι.
- Οι ίδιοι επίσης αποφασίζουν πως η Βουλή χρειάζεται κάθε χρόνο 5 δισεκατομμύρια μόνο για χαρτί υγείας. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι δεν πήγα ποτέ σε σχολείο που να είχε χαρτί υγείας στις τουαλέτες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ κΑΙ ΒΑΣΙκΟΤΕΡΟ:
- Είμαστε υποχρεωμένοι να συντηρούμε τους γονείς μας που δούλευαν για 50 χρόνια και αντί για σύνταξη παίρνουν επίδομα πρόνοιας.
-------------------- Nihil sub sole novum
|
|