jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Maria Seferou
Member
**

Reged: Fri
Loc: Attiki, Hellas
Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα
      Mon Mar 24 2008 07:58 AM

JoΚer,

Έχεις δίκιο, είμαι εμπαθής εναντίον οποιουδήποτε εκστομίζει κατάρες σε συνανθρώπους του για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Όταν μάλιστα οι κατάρες εκστομίζονται από "απεσταλμένους του Θεού", τότε γίνομαι έξω φρενών. Αν έβλεπα τέτοιες συμπεριφορές με απάθεια, ποιος ο λόγος να γράψω οτιδήποτε; Θα έλεγα ό,τι λένε οι πολλοί: "Δε βαριέσαι! Και τι έγινε;"

Θα σου θυμίσω ότι ακόμη και ο Χριστός που δίδασκε το "αγαπάτε αλλήλους" ήταν εμπαθής κατά των Φαρισαίων της εποχής του. Σε μια περίπτωση είχε αρπάξει ένα μαστίγιο και κυνήγησε τους εμπόρους μέσα στο ναο του Σολομώντα.

Εγώ δεν έσκαψα λάκκο σε κανένα. Μόνοι τους τον έσκαψαν με τα δόγματα και τις σκοταδιστικές πρακτικές τους. Έχουν στήσει στα νησιά πτώματα-μούμιες και στέλνουν τον κοσμάκη να τα προσκυνήσει για να απαντηθούν οι προσευχές τους!

Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει η Βίβλος (που δεν τη θεωρώ θεόπνευστη στο σύνολό της) και τι λέει η Ορθοδοξία. Έχω ασχοληθεί με τα θέματα αυτά πολλά χρόνια. Όμως σ' ένα κειμενάκι που έγραψα νε θερμώ για να καταγγείλω συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούσα ν' ανοίξω ολόκληρη θεολογική συζήτηση. Λυπάμαι αλλά δεν έχω καιρό για κάτι τέτοιο.

Εξάλλου οι απόψεις μου πάνω σε θεολογικά είναι καταγεγραμμένες στην ιστοσελίδα και στα blogs μου.
Να είσαι σίγουρος ότι η "εμπάθειά" μου επεκτείνεται και στους Ευαγγελικούς, Πεντηκοστιανούς, Μάρτυρες του Ιεχωβά, κλπ. για τις κακοδοξίες που και αυτοί διαδίδουν. Όμως σε καμία περίπτωση δεν διανοήθηκα ούτε ένιωσα την παρόρμηση ν' αναθεματίσω κανέναν άνθρωπο γι' αυτό που πιστεύει ή γι' αυτό που κάνει.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ορθοδοξία εμποδίζει την ελεύθερη αναζήτηση της αλήθειας από τους πιστούς με το φόβο που τους έχει ενσπείρει για ένα Θεό τιμωρό εκείνων που είναι εκτός της Εκκλησίας.

Το ίδιο βέβαια κάνουν όλες οι Θρησκείες: εγκλωβίζουν "πρόβατα" (ποίμνιο) με τον εκφοβισμό μιας μεταφυσικής κόλασης. Γι' αυτο είμαι εντελώς άθρησκη αν και πιστεύω στο Θεό. Δεν ενστερνίζομαι όμως καμία θρησκεία. Όλες τους εμπεριέχουν αλήθειες στη διδασκαλία τους αλλά και μπόλικα ψέματα.

Αναγνωρίζω βέβαια την ανάγκη ύπαρξης των θρησκειών για τους λαούς. Όμως αυτή η ανάγκη δεν μπορεί ν' αποτελεί άλλοθι για να μη βελτιώνονται και να μην εξελίσσονται επί το πνευματικότερον οι θρησκείες.

--------------------
"Without a firm idea of himself and the purpose of his life, man cannot live, and would sooner destroy himself than remain on earth..."
FYODOR DOSTOYEVSKY

Post Extras Print Post   Remind Me!     Notify Moderator

Entire topic
Subject Posted by Posted on
* Επιστροφή στο Μεσαίωνα Maria Seferou Fri Mar 21 2008 09:49 AM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα JoKeR   Mon Mar 24 2008 06:55 AM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα Maria Seferou   Mon Mar 24 2008 07:58 AM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα monalisa   Sun Mar 23 2008 06:18 PM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα Maria Seferou   Mon Mar 24 2008 06:29 AM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα lornion   Sun Mar 23 2008 03:53 PM
. * * Re: Επιστροφή στο Μεσαίωνα Maria Seferou   Mon Mar 24 2008 06:31 AM

Extra information
0 registered and 6 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1093

Rate this thread

Jump to

Contact Us Yasou.com

*