Odiporos
Member

Reged: Mon
Loc: Manchester, UK
|
Re: Είστε υπέρ ή κατά της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας (ευθανασίας),
Wed Mar 26 2008 03:52 AM
|
|
|
Επειδή είναι λεπτό το θέμα τα παρακάτω είναι προσωπική άποψη..
Quote:
Ο ασθενής όταν το ζητάει έχει διαύγεια σκέψεων και αποφάσεων? Το ζήτησε πριν μάθει την κατάστασή του ή κατόπιν? Ήταν υπό την επήρεια ηρεμιστικών, παυσιπόνων ή χημειοθεραπειών?
Αν μετά από έξι μήνες κάποιος δεν έχει τη διαύγεια να ξέρει αν όντως θέλει να φύγει τότε μιλάμε για μια μόνιμη κατάσταση. Και σίγουρα δεν θα είναι οι χημειοθεραπείες ή τα ηρεμιστικά που θα τον οδηγήσουν σε αυτήν τη απόφαση.
Quote:
Αν κατάλαβα καλά, λες ΟΧΙ σε μένα, παραδείγματος χάριν, αν κουράστηκα να ζω και επιλέξω να φουντάρω, αλλά λες ΝΑΙ στον άντρα μου ή στην μάνα μου αν είμαι σε κώμα να βγάλουν την πρίζα.
Ακριβώς το αντίθετο. Λέω ναι σε σένα υπό προϋποθέσεις - ΟΧΙ σε οποιονδήποτε άλλο.
Quote:
Όσο για το σχόλιό σου ότι η αυτοκτονία είναι κάτι επιπόλαιο, ναι, αν είσαι 17 και αυτοκτονήσεις γιατί απέτυχε το κούρεμα ή γιατί είναι της μόδας να ανεβαίνει η αδρεναλίνη, σαφώς και είναι.....αλλά εκεί είναι υπεύθυνοι οι κηδεμόνες του κάθε πιτσιρικά να παρακολουθούν και να τον εφοδιάζουν με σκέψεις και προβληματισμούς.
Εδώ θα διαφωνήσω. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχεις ακούσει για αυτοκτονίες από αποτυχίες στον επιχειρηματικό τομέα; Μήπως η αυτοκτονία Ζαχόπουλου (χωρίς να θέλω να σχολιάσω ούτε στο ελάχιστο τα γεγονότα) δεν ήταν κάτι επιπόλαιο; Ακριβώς το αντίθετο. Ένα άτομο με διαρκείς σκέψεις αυτοκτονίας που ίσως έχει λόγο να το κάνει έχει στατιστικά λιγότερες πιθανότητες να γίνει αυτόχειρας από άλλους.
|
|