jobjsusatopforum
Chat-Room Members News Message Board Join Mail List

General Discussion >> General / Elefthero Thema / News/ POLLS

Aritis
Member

Reged: Tue
Loc: Montreal, Canada
Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι.....
      Mon Apr 21 2008 09:44 PM

21η Απριλίου 1967 μια αποφράδα ημέρα γραμμένη στίς μαύρες σελλίδες της Ιστορίας μας. Εύχομαι οι όσοι ονειρεύοντε ημέρες σαν αυτές να λιγοστεύουν μέρα με την μέρα.

Ένα πράγμα θα σας πω μόνο.

Ήταν νωρίς το πρωί της μοιραίας μέρας όταν ξύπνησα και, όπως είχα την συνήθεια, άνοιξα το τρανζιστοράκι που είχα στο προσκεφάλι μου να ακούσω τα νέα και τα πρώτα λόγια που άκουσα ήταν τα εξείς:

"Όποιος αντιληφθεί παντοπώλη να κρύβει τρόφημα θα πρέπει να τον αναφέρει στην αστυνομία" !

Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως η Ελλάδα είχε εμπλακεί σε πόλεμο! Από τις επόμενες λέξεις που άκουσα κατάλαβα το τι είχε συμβεί.

Λίγο αργότερα βγήκαμε με τον εξάδερφό μου, στου οποίου το σπίτι διέμενα, στους δρόμους του Αιγάλεω. Παντού βασίλευε μια βαθιά και "εκκωφαντική" (!) ησυχία. Εκεί κάπου στην Ιερά οδό είδαμε αστυνομικούς με τα τουφέκια κρεμασμένα στους ώμους τους.
Θέλεις το θέαμα αυτό, θέλεις η απόλυτη ησυχία, θέλεις αυτά που άκουσα στο ραδιόφωνο με έκαναν να νιώσω έναν φόβο και ένα σφίξιμο στην καρδιά μου!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΤΑ ΙΔΙΑ !!!!!!!

Φανταστείτε όμως φίλοι μου αυτούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των συνταγματαρχών! Αυτούς που αντιστάθηκαν και τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους συνταγματάρχες! (Χρειάζεται να πω τίποτε άλλο;)

Όπως μάθαμε αργότερα για το πώς "κυβέρνησαν" ποιοί τους υποστήρηξαν και ποιοί ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν από αυτή την εφταετία δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε (για να μην ξαναγίνει ποτέ πια).

Post Extras Print Post   Remind Me!     Notify Moderator

Entire topic
Subject Posted by Posted on
* Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... Sardanapalos Mon Apr 21 2008 01:37 AM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... lexus16   Tue Apr 22 2008 09:02 PM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... lexus16   Tue Apr 22 2008 09:00 PM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... Aritis   Mon Apr 21 2008 09:44 PM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... SVATS   Mon Apr 21 2008 08:04 PM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... Dr. Jung   Mon Apr 21 2008 04:16 AM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... Sardanapalos   Mon Apr 21 2008 06:03 AM
. * * Re: Και για να μην ξεχνιόμαστε μέρα που είναι..... Dr. Jung   Mon Apr 21 2008 04:59 PM

Extra information
0 registered and 4 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  Giorgos, Paratiritis 

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is enabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1066

Rate this thread

Jump to

Contact Us Yasou.com

*