Quote:
Όχι φίλε, εγώ δεν ανακαλύπτω Γιουγκοσλάβους, Κούρδους και Παλαιστίνιους συμμάχους κατά πόσο συμφέρει την περίσταση. Παιδιά πεινάνε και στα αμερικανικά γκέτο αλλά δεν το είδα να νοιάζεσαι γενικότερα, μόνο γι' αυτήν την ηλίθια εμφύλια αντισιωνιστική κόντρα με τον Σαρδανάπαλο φαίνεται να έχεις πραγματική φλόγα. Για να γίνω ακόμη πιο ρηχός θα έλεγα ότι δεν σ' ενδιαφέρουν ούτε και κάνεις κάτι σε απόσταση 4 βημάτων π.χ για τα αδέσποτα που είναι μπροστά στην πόρτα σου, για να μπορείς να έχεις την υποκριτική ευγένεια να σε κόφτει ο πόνος για -επιλεγμένα- παιδιά που ζούνε 4.000 χιλιόμετρα μακρυά. Εγώ είμαι ειλικρινής: ο πλανήτης είναι γεμάτος δυστυχία απαρχής και θα είναι μέχρι δευτέρας παρουσίας. Όχι δεν με νοιάζει καθόλου η Παλαιστίνη. Ούτε η Σομαλία. Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως είμαι ξεκάθαρα τοποθετημένος στην άποψη ότι ο κόσμος φτιάχτηκε δια του ξίφους ακόμη και στις πιο λαμπρές του εποχές. Έχω 100% αντίληψη και κατανόηση του κόσμου έστω και υπό μορφή παράνοιας, άσε που πιστεύω ακόμα στις αυτοκρατορίες. Δεν κατάλαβα τι σε πείραξε τόσο όμως. Ότι εξέφρασα διαφορετική άποψη;
Θα μπορούσα να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα σε κάθε φράση του κειμένου σου. Δεν αξίζει τον κόπο. Κατάλαβα... Μείνε εν ειρήνη
* Quote:
“Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει”.
Μπ. Μπρεχτ
--------------------
|